ارزیابی و تعیین خسارت تجهیزات الکترونیکی به وسیله کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات

ارزیابی و تعیین خسارت تجهیزات الکترونیکی، به وسیله کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات به بررسی خسارت های وارد با تجهیزات و سیستم های برقی و مخابراتی میپردازد؛ زیرا تمامی این موارد زیر مجموعه الکترونیک قرار میگیرند. بسیاری از این تاسیسات مربوط به اماکن و ساختمان‌ها هستند که کارشناس رسمی دادگستری رشته تاسیسات ساختمانی در موراد اینچنینی اظهار نظر خواهند نمود.
کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات، باید تجهیزات الکترونیکی را بشناسد که بر خسارت وارد بر هرکدام مطلع شود. یک نمونه از تجهیزات الکترونیکی، کامپیوتر است. خسارت به کامپیوتر یا به سخت افزار و نرم افزار یا به قسمت های خارجی آن وارد است. مانند: صفحه نمایش، صفحه کلید، چاپگر یا تجهیزات اضافی مانند: سیستم تهویه و ترانسفورماتور و نوارهای مغناطیسی.
تعیین میزان خسارت به هرکدام بستگی به نوع مارک و برند آن قطعه، میزان صدمه واردشده و قابل تعمیر بودن یا نبودن آن است. دیگر تجهیزات الکتریکی که میتوان خسارت آنان را بررسی کرد؛ ماشین های اداری و دستگاه های کپی یا دستگاه های ضبط صدا و لوازم الکترونیکی فیلم برداری و دوربین است. خسارت در این تجهیزات میتواند یا به دلیل عدم استفاده مناسب از آنان، سهل انگاری ها، فرسودگی، خسارت های باز و بسته کردن، یا عوامل طبیعی مانند: رسیدن آب به آنان باشد.

در ارزیابی و تعیین خسارت تجهیزات الکترونیکی باید به سیستم ها و تجهیزات مخابراتی توجه کرد. این تعیین خسارت در تجهیزات مخابراتی یا در تجهیزات ماهواره ای و رادار است یا مدارهای کنترل، خطوط انتقال فشار قوی و تجهیزات صنعتی الکترونیکی مورد استفاده می باشد. باید توجه داشت به دلیل تخصصی بودن موارد یاد شده و حساسیت شدید در بررسی آنان کوچکترین اخلال در هر کدام از آنان، میتواند هزینه های هنگفتی را به بار بیاورد. تجهیزات الکترونیکی مخابراتی دستگاهای تلفکس، تلفنخانه های مرکزی، ایستگاه های رادیو و تلویزیون و سیستم های ناوبری هوایی و دریایی را نیز شامل می شود؛ به همین دلیل خسارات وارده به تجهیزات الکترونیکی مخابراتی می تواند به دلایلی همچون سیل و آب گرفتی ها، انفجارها و آتش سوزی ها، رانش های صخره ای و زمینی به وجود بیاید.
در بررسی خسارت تجهیزات الکترونیکی باید به آسانسورها و دوربین های مدار بسته توجه داشت؛ زیرا اکثر مردم عادی با آنان سر و کار دارند و میزان اطلاع از آنان برای اکثر مردم جذاب است.
در بحث دوربین مدار بسته علاوه بر خرید یک برند معتبر و کارآمد، نحوه نصب آن از اهمیت زیادی برخوردار است. به حدی که اگر نصب دوربین شما غیراستاندارد باشد فرقی نمیکند چه مارکی را گرفته باشید؛ زیرا بهره برداری تمامی آنان کم می شود. زمانی که در حین نصب دچار خسارت شود و حادثه ای به وقوع بپیوندد، نصاب مسئول جبران خسارت آن است.
در بحث آسانسور هم باید دانست خسارت به چه بخشی وارد شده است. خسارت وارد شده می تواند به بخش های موتورخانه، اتاقک، ترمز ایمنی، تحهیزات داخل کابین، چاهک های آسانسور و درها و دریچه ها باشد؛ همچنین باید دانست چه نوع آسانسوری بوده است، آسانسور مغناطیسی یا هیدرولیکی، آسانسور کششی یا وینچی و کارگاهی. تمام موارد گفته شده در بررسی خسارت تحهیزات الکترونیکی آسانسور موثر است.

در براورد خسارت تجهیزات الکترونیکی باید دقت کرد که این تجهیزات غیرقایل ارزش گذاری هستند و برخی از آنان خصوصیت های امنیتی دارند. اما مقایسه خسارت و ضریه وارد شده به تجهیزات با مقایسه مدل نو و کار نکرده آن دستگاه معیار تقریبی است. در این روش هزینه استهلاک با ارزش واقعی این تجهیزات مقایسه می شود. مورد بعدی اینکه آیا دستگاه قابل تعمیر است یا خیر، از مورادی است که در این برآورد سهیم است؛ اینکه آیا به مرور زمان میزان خرابی این تجهیزات رو با بهبود میرود یا رو به تخریب نیز، بیشتر میتواند از معیار های این برآورد باشد.

ارزیابی سیم کارت

خرید و فروش سیمکارت‌های خط رند، بازار قابل توجهی در کشور ما دارد. سیمکارت‌ها در حال حاضر به عنوان یک دارائی بسیار ارزشمند مورد توجه هستند به طوری که گاها سیمکارت‌هایی با قیمت‌های میلیاردی برای واگذاری به شرکت‌ها، افراد، ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف و یا برای فروش مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

دلایل متعددی را می‌توان به برای ارزیابی سیمکارت در نظر گرفت که به اختصار اشاراتی به آن خواهیم داشت و در ادامه بیشتر آن را توضیح می‌دهیم. برای مثال ارزیابی سیمکارت‌ جهت تعیین میزان دارائی‌های یک شرکت و یا ارزیابی سیم کارت جهت تهیه ترازنامه مالی مهاجرت را می‌توان از جالب‌ترین و مهم‌ترین دلایل ارزیابی دانست. همواره شرکت‌های مختلف برای انجام تبلیغات و پیشبرد بهتر امور خود اقدام به دریافت و یا خرید سیم‌کارت‌های رند می‌کنند. این شماره تلفن‌ها دارای ارزش هستند و می‌توانند بخش اعظمی از دارائی آن شرکت هم محسوب شوند.  یا در امور مهاجرت بعضا یک سیمکارت بیش یک خانه ارزش دارد اما متقاضیان مهاجرت به دلایلی نمی‌توانند که سیمکارت خود را به عنوان بخشی از دارائی‌شان در ترازنامه مالی خود لحاظ کنند.

از دیگر موارد  قابل توجه در ارزیابی سیمکارت ارائه گزارش رسمی در خصوص میزان دارائی‌ها به محاکم است. همانطور که اشاره شد سیمکارت نیز به مثابه جزئی از اموال در نظر گرفته می‌شود که در محاکم رسمی و یا محاکم حقوقی و قضائی می‌توان از آن به عنوان یک مال قابل ارزش‌گذاری و ارزیابی استفاده نمود.

کارشناسان ما در حوزه تهیه ترازنامه مالی و ارزیابی دارائی‌ها خدماتی را در این خصوص به متقاصیان ارائه‌ می‌دهند و یا در صورتی که یک ارگان دولتی و یا یک شرکت قصد واگذاری و یا خرید و فروش و ارزیابی سیمکارت‌های خود را داشته باشد با استفاده از روش‌های مختلف و همچنین با توجه به دلایل ارزیابی خدماتی را به متقاضیان ارائه می‌دهند. از آن جا که یکی از مهم‌ترین این خدمات تعیین قیمت سیمکارت است در ادامه به تفصیل به این موضوع خواهیم پرداخت.

در ارزیابی سیم کارت عوامل بسیار زیادی دخیل هستند. موارد متعددی را می‌توان ذکر کرد که که ارزش یک سیم کارت را تا صد‌ها میلیون تومان هم تعیین می‌کنند. موضوع تعیین ارزش و ارزیابی سیمکارت به دلایل مختلفی قابل توجه است چرا که معمولا افراد مایل هستند تا بهترین قیمت ممکن را برای خرید و یا فروش سیمکارت خود تعیین کنند. با توجه به اهمیت این موضوع کارشناسان ما به ارزیابی سیم کارت‌های مختلف برای تعیین ارزش آن‌ها می‌پردازند.

همچنین ورود سیم کارت های اعتباری به بازار هم در خرید سیم کارت دائمی با قیمت کلان تاثیری نگذاشته است. جالب است بدانید که حراجی هایی هم به صورت آنلاین برگزار می گردد که سیم کارت به قیمت پایه به مزایده گذاشته شده و به بالاترین پیشنهاد فروخته می شود.

ارزیابی سیم کارت

با طرح مثال‌هایی به سه مورد به اختصار اشاره می‌کنیم هر چند که موارد بیشتری را می توان در این خصوص متذکر شد. اول باید به خرید و فروش و یا واگذاری سیمکارت اشاره کرد. برای مثال در صورتی یک شرکت و یا سازمان دولتی و یا غیر دولتی قصد داشته باشد تا سیمکارتی را به هر دلیلی به شخص حقیقی و یا حقوقی واگذار کند، برای آن که روند انتقال و ارزش‌گذاری سیمکارت به درستی و با شفافیت مالی کامل صورت گیرد نیازمند گزارش رسمی در خصوص ارزش آن سیم‌کارت خواهد بود. برای مثال یک شرکت دولتی قصد دارد سیمکارتی که از دارائی‌های شرکت است را به مدیر خود واگذار کند، چون سیمکارت دارائی‌ شرکت است بنابراین باید انتقال آن بر اساس فاکتور‌های مشخص و گزارشات رسمی صورت گیرد.

مورد دوم باید به ارزیابی قیمت سیمکارت اشاره کرد که دو مسئله مهم در این خصوص وجود دارد. نخست ارزیابی جهت تعیین میزان دارائی‌ شرکت است. همانطور که اشاره کردیم گاها ممکن است ارزش سیمکارت ‌های یک شرکت حتی تا نیمی از ارزش کل شرکت را به خود اختصاص دهد بنابراین جهت تعیین ارزش شرکت و یا ارزیابی دارائی‌ها سیمکارت‌ها نقش موثری خواهند داشت. مورد دیگر هم همانطور که اشاره کردیم ارزیابی قیمت سیمکارت جهت مهاجرت است.

مورد سوم ارزیابی سیمکارت به عنوان یک دارائی منقول است. برای مثال ممکن است فردی برای اثبات تمکن مالی خود نیازمند ارائه گزارش رسمی به یک سازمان و یا ارگان داشته باشد. برای ارائه مدرک معتبر حتما نیازمند تهیه گزارش رسمی در این زمینه دارد. و یا در مواردی گاها سیمکارت یک شرکت و یا یک فرد به عنوان بخشی از مال او برای توقیف و یا پرداخت دیون معرفی شده است و قرار است از طریق مزایده واگذار شود، در این مورد نیز کارشناسان ما گزارش رسمی تهیه خواهند نمود. در ادامه یادداشت روش‌‌های تعیین قیمت و عوامل موثر در ارزیابی قیمت سیم کارت را بررسی خواهیم نمود.

 

قیمت گذاری سیم کارت

اگر شما قصد فروش سیم کارت خود را دارید، اولین نکته ایی که باید به آن توجه کنید موضوع قیمت گذاری است. در واقع درج قیمت منطقی به فروش بهتر و سریع‌تر سیم کارت شما بسیار کمک می کند. برخی از افراد تصور می کنند که درج قیمت خیلی ارزان و یا خیلی گران باعث فروش سریع تر سیم کارت می شود. در واقع این کار نه تنها موجب تردید فرد در برقراری تماس با شما می گردد؛ بلکه باعث عدم رقبت مشتریان به خرید از شما خواهد شد. در واقع قیمت گذاری یک کار تخصصی است و به شما کمک می کند تا قبل از هر نوع معامله‌ایی از قیمت سیم کارت خود در بازار مطلع شوید. مشترکین تمام اپراتور های فعال در ایران (همراه اول، ایرانسل، رایتل و تالیا) می توانند برای تعیین قیمت سیم کارت خود با کارشناسان و متخصصان این حوزه مشورت کنند. در ادامه توضیح مختصری درباره ارزش گذاری سیم کارت ها به شما ارائه خواهیم داد.

برآورد قیمت سیم کارت

 

قیمت‌گذاری سیم کارت بر اساس روش‌ها و نام ‌های جالبی صورت می گیرد. معمولا ارزش گذاری با توجه به رند بودن آن می باشد که شامل 38 الگو است از جمله: رند آیینه‌ای، رند پله‌ای از اول، رند پله‌ای از آخر، رند 3 پله ای، رند تاریخ تولدی، رند ترازویی، رند ترتیبی از اول، رند ترتیبی از آخر، رند تکرار پیش شماره، رند تکرار 2 رقم یکی، رند جفت از اول، رند جفت از آخر، رند 3 جفت از اول، رند 3 جفت از آخر، رند حروفی، رند ده دهی از اول، رند ده دهی از آخر، رند صد صدی، رند کد پایین، رند گفتاری، رند میلیونی، رند متشکل از دو رقم، رند هزاری از اول، رند هزاریاز آخر، رند ده هزاری از اول، رند ده هزاری از آخر، رند 3 رقم یکی از اول، رند 4 رقم یکی از اول، رند 5 رقم یکی از اول، رند 6 رقم یکی از اول، رند 3 رقم یکی از وسط، رند 4 رقم یکی از وسط، رند 5 رقم یکی از وسط، رند 3 رقم یکی از آخر، رند 4 رقم یکی از آخر، رند 5 رقم یکی از آخر، رند 6 رقم یکی از آخر، رند 7 رقم یکی می باشد.

عوامل تاثیر گذار بر تعیین قیمت سیم کارت

1-رند یا معمولی بودن سیم کارت

سیم کارت هایی با شماره رند با قیمت بالاتری به فروش می رسند.

2-تهران یا شهرستان بودن سیم کارت

یکی دیگر از دلایل مهم و موثر در قیمت سیم کارت این است که خط متعلق به کدام استان می باشد. جالب است سیم کارت‌های که مربوط به کلان شهر‌ها می‌باشند که گاها با اعداد مشترک با یک شهرستان هستند اما تا پنج برابر قیمت سیم کارت شهرستان‌ها می‌تواند ارزش داشته باشد. برای مثال می‌توان به سیم‌کارت‌های 0912 اشاره نمود.

3-نوع کد سیم کارت

منظور از کد سیم کارت، رقم ابتدایی است که بعد از پیش شماره قرار می گیرد. کد یک از بالاترین قیمت و کد 0 دارای کم ترین ارزش است. برای مثال سیم کارت دارای شماره 123 ارزش بیشتری نسبت به سیم کارت 023 خواهد داشت.

4- صفر یا کارکرده

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر ارزش گذاری سیم کارت، صفر و کارکرده بودن آن است. سیم کارت صفر با قیمت بالاتری به فروش می رسد. گاها مشکلاتی چون زنگ خور بالای یک خط می‌تواند معضلاتی را برای خریداران ایجاد کند چرا که معمولا خطوط رند برای انجام تبلیغات و پرستیژ کاری خریداری می‌شوند و سیم کارت‌های کارکرده‌ چون احتمال زنگ خور بودن بالا توسط مشتریان قبلی را دارند ارزش به شدت پایینی نسبت به مشابه صفر آن خواهد داشت.

این که برای هر یک از عوامل فوق چه قیمتی تعیین می‌شود، به عبارت بهتر برآورد قیمت یک خط بر اساس الگو‌های فوق تابعی از بازار موجود و ارزیابی کارشناسان خواهد بود به همین دلیل در صورت نیاز به ارزیابی سیمکارت  و تهیه گزارش رسمی جهت ارائه به ارگان‌ها و محاکم رسمی، فروش سیم‌کارت و یا تهیه ترازنامه مالی می‌توانید با کارشناسان ما جهت ارزیابی تماس حاصل نمائید.

کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات و تعیین خسارت سیستم‌های مخابراتی، بی سیم و رادیویی

هنگامی که گراهام بل اولین دستگاه تلفن و به عبارت بهتر دستگاه ارتباط را اختراع کرد احتمالا گمان نمی‌کرد که مبدع تاریخچه مخابراتی شود که به سرعت به یک صنعت بزرگ تبدیل شود. سیستم‌های مخابراتی یکی از پیچیده‌ترین سیستم‌های دیجیتالی و آنالوگ هستند که امور ارتباطات را برای بشر تسهیل کرده‌اند. آشنایی با این سیستم‌ها برای مدیریت امور مخابراتی و همچنین انجام اموری چون تعیین میزان خسارت‌های وارده بر آن‌ها اهمیت زیادی دارد به همین دلیل در این خصوص از کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات جهت ارزیابی دقیق میزان خسارت وارده بر سیستم‌های مخابراتی، بی سیم و رادیویی استفاده می‌شود.

برای تشریح بهتر وظایف کارشناس بهتر است ابتدا انواع سیستم‌های مخابراتی را معرفی کنیم. رادیو و تلوزیون، شبکه تلفنی، سیستم سلولی، شبکه‌های محلی و جهانی، سیستم‌های ماهواره‌ای، بلوتوث و سیستم‌های دیجیتال مهم‌ترین سیستم‌های مخابراتی هستند.

همانطور که از نام سیستم‌های مخابراتی پیداست عملکرد آن مانند یک سیستم دارای ورودی که همان فرستنده است، پردازش که همان کانال‌های انتقال هستند و خروجی که همان گیرنده‌ها هستند می‌باشد. مخابرات علم سیگنال‌هاست و بسیاری از مشکلاتی که در این حوزه بروز می‌کند هم ناشی از خسارت‌ به دستگاه‌های مادر و یا تولید و انتقال سیگنال هستند. این سیگنال‌ها می‌توانند وایرلس، باسیم یا موج بر باشند که به تناسب کارکرد‌ها متفاوت هستند.

بنابراین ارتباطات مخابراتی با استفاده از کانال‌ها صورت می‌گیرد که ممکن است اختلالاتی در این کانال‌‌ها صورت بگیرد. اختلالاتی چون فیدینگ، توزیع، افت مسیر، محو شوندگی و تداخل که مانع از ارتباطات رادیویی و بی سیم می‌شوند و یا آن را با مشکل روبرو می‌کنند. کنترل این اختلالات برای جلوگیری در سیستم‌های جدید اینترنتی و تلفن همراه اهمیت بسیار زیادی دارد به همین دلیل هم کارشناسان این حوزه علاوه بر تعیین خسارت‌ها برای حل مشکلات نیز راهکار‌هایی ارائه می‌دهند.

خسارات می‌تواند در سطح بسیار کم و یا ساده‌ای بروز کنند و یا مرتبط با رادارها و سیستم‌های ماهواره‌ای باشند. کارشناس دادگستری برق الکترونیک و مخابرات به هر دو سطح می‌پردازند و از طریق ارزیابی میزان کارکرد‌ها و یا بازدید از دستگاه‌های مخابراتی میزان خسارت را مشخص می‌کند.

علاوه بر سیستم‌های که عنوان کردیم سیستم‌های دیگری مانند سیستم‌های موقعیت یاب جهانی، پیجینگ و از همه مهم‌تر ارتباطات تلفن همراه نیز در حوزه تخصص کارشناس رسمی مخابرات قرار می‌گیرد. بخش زیادی از خسارات ناشی از سیستم‌های مخابراتی ممکن است ابعاد بسیار خاصی پیدا کنند مثلا ممکن است هکر‌ها باعث اختلال در سیستم‌ها و از کار انداختن آن شوند و یا در سطح کوچکتر ممکن است نوسان برقی باعث خسارت به مخابرات‌ها و سیستم‌های آن شوند.

از سوی دیگر در موراد بسیاری سیستم‌های اینترنتی دچار مشکلاتی می‌شوند برای مثال فرض کنید که یک مرکز مخابراتی چه اینترنتی و چه رادیویی و تلوزیونی دچار خساراتی شود، خساراتی که ممکن است علل طبیعی و یا غیر طبیعی داشته باشند. مثلا میزان خسارت ناشی از آتش سوزی در یک واحد مخابراتی، تلوزیونی و یا رادیویی را کارشناس مخابرات ارزیابی می‌کند. از سوی دیگر ارزیابی کارشناس برای برنامه ریزی‌های ملی نیز اهمیت دارد. در مواقعی ممکن است سیل یا زلزله به بخش زیادی از سیستم‌های مخابراتی خسارت وارد کند که این خسارت بلافاصه باید مورد ارزیابی قرار بگیرد و ارزش ریالی آن مشخص شود و این موضوع تنها به کمک کارشناسان متخصص این حوزه امکان پذیر است.

بررسی امنیت در شبکه‌های بی سیم توسط کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات

در عصر حاضر روند استفاده از فناوری اطلاعات به صورت تصاعدی در حال افزایش است. انتقال داده‌ها جایگزین ارتباطات صوتی در عصر گذشته شده‌اند. سرعت قابل تحسین ارتباطات مجموعه‌ای پیچیده اما کارآمد و قابل دسترس را برای همه مخاطبان به وجود آورده  است تا به راحتی مهم‌ترین اخبار و اطلاعات خود را در اختیار دیگران بگذارند و یا در این فضا به کسب و کار بپردازند.

اما این فضای سرشار از رفاه و قابل دسترس خطراطی نیز به همراه خود ایجاد کرده است. هر چند گاهی اخباری در خصوص هک شدن فضای مجازی و مباحثی در خصوص شنود سیستم‌های مخابراتی و ابزار‌های بی سیم منتشر می‌شود که در نوع خود می‌تواند نگران کننده باشد. در این یادداشت با راهنمایی کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات ضمن معرفی شبکه‌های بی سیم، به بررسی امنیت آن‌ها می‌پردازیم.  

شبکه‌های بی سیم یکی از شاخه‌های علم مخابرات و تکنولوژي مسحور کننده‌ای در عصر حاضر است که در زندگی روزمره‌مان تاثیر زیادی می‌گذارد. شبکه‌های حسگر بی سیم مجموعه‌ای از حسگرها هستند که برای جمع آوری و تبادل اطلاعات در یک محیط بی سیم با یکدیگر مرتبط هستند. امروزه، با افزایش استفاده از کامپیوترها و لپ تاپ‌ها، شبکه‌های بی سیم نیز گسترش یافته‌اند و بر اساس نظر کارشناس دادگستری برق، الکترونیک و مخابرات نکته دقیق و بسیار با اهمیت در این شبکه‌ها، ایجاد امنیت در آن می‌باشد. به طوری که بعد امنیتی آن در شرکت‌ها و سازمان‌ها، با توجه به وجود هکرها و تهدیدهای بزرگ و پیشرفته نمود بیش‌تری خواهد داشت.

از آن‌جا که شبکه‌های بی سیم، در عصر کنونی در حال گسترش‌اند و امنیت و حریم این شبکه‌ها اهمیت بسیاری دارد ، کارشناس رسمی برق الکترونیک و مخابرات باید مهم‌ترین نکته در ارتباط با استفاده از آن‌ها ، یعنی لزوم آگاهی از نقاط ضعف و قوت آن‌ها را مد نظر داشته باشد. شبکه‌های بی سیم کاربردها، مزیت ها و ابعاد تکنولوژی گسترده ای دارد و تجهیزات سخت افزاری بدون استفاده از سیم و کابل ، به کمک انتقال داده‌ها توسط امواج رادیویی، می توانند از هر فاصله‌ای با هم ارتباط ایجاد کنند. این شبکه‌ها دارای طیف وسیعی از ساختارهای مختلف از انواع پیچیده تا انواع ساده مانند هدفون بی سیم می باشند. هم چنین تمام دستگاه‌هایی که از امواج مادون قرمز بهره می‌برند مثل صفحه کلید و موس نیز، دارای شبکه بی سیم هستند. عملکرد تکنولوژی بی سیم به نحوی است که استفاده از شبکه‌های مختلف را ممکن می‌کند. امتیاز قابل توجه استفاده از این شبکه‌ها کارکرد آن‌‌ها بدون ساختارهای فیزیکی و امکان جابجایی تجهیزات آن و ایجاد تغییرات در ساختار مجازی آن‌ها می باشد.      

گوشی‌های تلفن همراه نیز مانند کامپیوتر‌ها دارای کاربرد‌های فراوانی هستند و کاربران علاوه بر استفاده از اینترنت و انتقال و تبادل اطلاعات می توانند از سرگرمی‌های آنلاین آن نیز استفاده کنند. در صورتی که یک گوشی تلفن همراه می‌تواند جنبه‌های موثر و مفیدی برای افراد داشته باشد هم چنین می‌تواند در معرض تهدید امنیتی نیز قرار گیرد.  توسعه روز افزون مخابرات بی سیم ارتباطات افراد به یکدیگر را در هر لحظه میسر کرده است و همواره امکان سوء ‌استفاده برخی افراد از این طریق وجود دارد. بنابراین کارشناس رسمی برق الکترونیک و مخابرات در رابطه با این موضوع انواع تهدیدها را بررسی کرده و مطرح می‌کند.

همواره امکان استراق سمع سیستم‌های بی‌سیم، به خاطر ماهیت آن‌ها وجود دارد. کارشناس الکترونیک  با در نظر گرفتن این موارد هشدارهای لازم را می‌دهد. هر گیرنده ای که فرکانس مربوطه را تنظیم کند می‌تواند سیگنال آن را دریافت کند و حتی در این مواقع ممکن است اطلاعات خصوصی افراد به سرقت رود. با گسترش سیستم‌های وای-فای، در صورتی که رمز گذاری اطلاعات انجام نشود، امکان سرقت آن وجود دارد.

در حال حاضر انواع دستگاه‌های شنود با اندازه‌های مختلف در بازار به فروش می‌رسند و با توجه به قیمت ارزان این دستگاه‌ها امکان خرید آن برای افراد به راحتی وجود دارد. دستگا‌هایی که می‌توانند به سیم کارت‌های و یا تلفن‌های همراه وصل شوند و داده‌های افراد را به راحتی به دست بیاورند. به همین دلیل هم همواره اخطار‌های از سوی کارشناس الکترونیک در این خصوص صادر می‌شود.

کارشناسان و متخصصان ما در حوزه امنیت ارتباطات و مخابرات آماده اراده خدمات در خصوص کشف شنود و همچنین ارتقاء امنیت سیستم‌های ارتباطی و مخابراتی هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاوران ما تماس حاصل فرمائید.

کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات و ارزیابی و تعیین قیمت و خسارت سیستم های کنترلی و مدار بسته و اطفاء حریق

پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف و همچنین پیچیده تر شدن فعالیت‌های انسان و از سوی دیگر ارتباطات باعث به وجود آمدن شبکه پیچیده‌ای از کنترل و نظارت هم شده است. امروزه در همه مراکز اداری، تجاری، مسکونی و صنعتی از سیستم‌های کنترلی استفاده می‌شود. این سیستم‌های کنترلی کابرد‌های متفاوتی هم دارند از دوربین‌های مداربسته گرفته تا سیستم های کنترل تردد و یا سیستم‌های محافظتی مانند اطفاء حریق که در مراکز پیشرفته به کار می روند.

همواره تکنولوژی‌های جدید مسائل جدیدی را هم پدید می‌آورند. مسائلی حول انجام خدمات و یا تعیین قیمت و یا ارزیابی خساراتی که ممکن است از طریق آن تکنولوژی و یا به آن وارد شود. کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات به رسیدگی امور مرتبط با این حوزه و همچنین حل اختلافات و ارزیابی خسارات احتمالی در این حوزه می‌پردازد.

انواع مختلفی از دوربین‌های مداربسته به جهت حفاظت، نظارت و کنترل طراحی شده‌اند که با توجه به ظاهر، نوع کارکرد‌ها و یا نوع انتقال داده می‌توان آن‌ها را دسته بندی نمود. برای مثال از لحاظ اتصال می‌توان به دوربین‌های تحت شبکه اشاره کرد. این دوربین‌ها برای کنترل و یا نظارت از راه دور بسیار کارآمد هستند و اماکنی که نیاز به کنترل آنی دارند به وسیله این دوربین‌ها مورد نظارت قرار می‌گیرند. این دوربین‌ها چون از طریق شبکه‌ها کنترل می‌شوند ممکن است در موارد بسیاری توسط هکر‌ها هک شوند و به همین دلیل در بسیاری از موارد از دوربین‌های آنالوگ استفاده می‌شود. دوربین دام، بالت، مخفی، دید در شب، حرارتی، ثابت چرخشی، آی پی و مادون قرمز از انواع مختلف سیستم‌های مدار بسته هستند. هر کدام از این سیستم‌ها مزایا و معایبی دارد به همین دلیل با توجه به مکان مورد استفاده از دوربین‌های مختلفی هم استفاده می‌شود.

دوربین‌های مدار بسته با قیمت‌های متفاوتی در بازار ارائه می‌شوند برای مثال ارزان ترین دوربین مداربسته دوربین‌های آنالوگ هستند که حدود دویست‌ هزار تومان به فروش می‌رسد اما دوربین‌های چند منظور پیشرفته دیجیتالی که بیشتر برای بانک‌ها و یا ادارات خاص استفاده می‌شود بیش از بیست میلیون تومان ارزش دارند. کارشناس دادگستری برق الکترونیک و مخابرات در صورت بروز مشکل در حوزه قیمت این دوربین‌ها نیز صلاحیت اظهار نظر در خصوص آن را داراست.

اما این سیستم‌های مداربسته به دلایل مختلفی ممکن است دچار آسیب شوند و خسارت ببینند. یکی از شایع ترین موراد بروز آتش سوزی و یا ایجاد خسارت توسط عوامل انسانی است. برای مثال ممکن است برای ورود به یک مجتمع مسکونی تمام دوربین‌ها که قیمت بسیار بالایی هم دارند شکسته شوند و یا ممکن است نوسانات برقی باعث خرابی دوربین شود و یا حتی آتش سوزی به سیستم‌های کنترلی آسیب وارد کند. در همه این موارد کارشناس رسمی برق الکترونیک و مخابرات به بازدید و بررسی سیستم کنترلی و ارزیابی میزان خسارت و تهیه گزارش در خصوص هزینه خسارت ‌های وارده می‌کند.

تجهیزات اطفاء حریق هم انواع مختلفی دارند. سیستم‌های آبی، گازی، اسپرینکلر، آیروسول، سیستم‌های اطفاء حریق اتوماتیک co2 و سیستم‌های اتوماتیک پودری. قیمت سیستم های اعلام و اطفا حریق با توجه به نوع و تعداد بسیار متفاوت است اما به صورت میانگین بین یک تا سی میلیون تومان برای یک سیستم می‌توان هزینه کرد.

کارشناس برق الکترونیک و مخابرات برای تعیین میزان خسارت وارده بر سیستم اطفا حریق نیازمند اطلاع کامل از نوع سیستم، پیچیدگی‌های آن و همچنین قیمت به روز این سیستم‌هاست. از سوی دیگر اختلافاتی که حول قیمت و یا مسائل دیگر در نصب این سیستم‌ها پیش می‌آید توسط کارشناس مذکور بررسی می‌گردد.